Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan írjunk jó szöveget? | Szövegírás 101


Miért fontos a jó szövegírás honlapodon?

Az ingyenes látogatószerzés egyik leghatékonyabb eszköze a szövegírás, blogolás, tartalommarketing. Mondhatjuk persze, hogy ez sincs ingyen, hiszen idő foglalkozni vele. Az idő pedig pénz, akár Te csinálod (és olyan időt fordítasz rá, amikor pénzt is kereshetnél), akár megbízol vele valakit. Mégis, még mindig ez az egyik legalacsonyabb “befektetéssel” végezhető, ugyanakkor – ha jól csinálod – az egyik leghatékonyabb eszköz a mai marketing palettán.
online marketing marketing eszközök tartalommarketings szövegírás keresőoptimalizált szövegírás keresőoptimalizálás látogatószerzés blogírás blogolásSokszor hallom, hogy “az én szakmámban nincs miről írni”, nem olyan téma, nincs ihleted. Vagy éppen úgysem érdekel senkit a “rizsa”, csak megnézi az árakat, esetleg a referenciát és dönt. Nos, ki kell ábrándítsalak, az embereket a “rizsa” érdekli. Ezért olvasnak bulvárt, híreket, véle
ményeket, elmélkedéseket a buszon, a kocsiban a dugóban, munkahelyen a budin ülve, este az ágyban fekve.

Márpedig a te szakmádban is van miről írni, hiszen Te is kitanultad valahol a szakmát, tehát van róla létező információhalmaz. A termékedről meg még inkább lehet beszélni, hiszen ha bemegy egy vásárló a boltodba, és kérdéseket tesz fel róla, alapvető, hogy tudsz rá válaszolni. Nem?

Tovább olvasom...

Tovább

Keresőoptimalizált szövegírás

Irány a kereső! Cél az első hely.

 

Előző bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy miért fontos a látogató és keresőoptimalizált szövegírás, illetve tartalom. Itt leírtuk azt is, miért a célközönségednek kell elsősorban szóljon amit írsz és nem a keresőrobotoknak. A keresőoptimalizálás csak ennek a szem előtt tartása után kezdődhet, annak ellenére, hogy párhuzamosan oda kell figyelnünk erre is.

A keresőoptimalizálás mondhatnánk, hogy nem egzakt tudomány, hiszen nincs rá egy kiadott szabályzat, sőt, a keresőrobotok napról napra újabb dolgokra “figyelnek fel”. Éppen emiatt a keresőrobot-okosítás miatt nagyon naprakésznek kell lennünk a témában, és oda kell figyelnünk az aktuális kereső trendekre.

 

Mti is jelent a keresőoptimalizálás?

keresőoptimalizálás keresőoptimalizált szövegíráss szövegírás google látogatószerzés online marketing tartalommarketing blogírás blogolás

A SEO jó magyarosan “seó”, “szeó”, de ha angolul helyesen ejtenéd, mert miért ne akkor “esz-í-ó”, vagyis a Search Engine Optimization. Én a magyart kedvelem inkább, ez a keresőoptimalizálás. A keresőoptimalizálás az a tevékenység, mellyel egy weboldalt egy adott keresőszóra, keresőkifejezésre a keresőtalálati listákban előrébb juttatunk. Lehetőség szerint, optimális esetben az első helyre, de legalábbis az első oldalra.

Magyarországon alapvetően a Google keresőtalálati listájával foglalkozunk, mondhatjuk a Google-nek optimalizálunk. A keresők több, mint 96% a Google keresőjét használja, a többi kereső piaca 1-1 % mindössze.

Tovább olvasom...

 

Tovább
0 db

SOS Marketing - A Sikeres Online Stratégia

blogavatar

Okosodni szeretnél a marketing és design terén? Ez a blog nem azért van. Nem nálunk fogod kitanulni a szakma csínját-bínját, de segítünk, hogy átlásd a marketing és a design útvesztőit, bepillantást nyerj tevékenységünk miértjébe, és hogy jobban megértsd mik azok a szolgáltatások és miért szükségesek, amikkel segítségedre lehetünk.

Utolsó kommentek