Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Webdesign trendek 2015-ben és tovább

Az idei év marketing trendjeiről írtunk már két cikket is itt és itt olvashatjátok arról, hogy mire fontos igazán odafigyelnetek idén, ha online marketing eszközökkel tervezitek (reméljük ma már mindenki így tesz!) elérni célközönségeteket.

Amiről azonban fontos még beszélni, hiszen folyamatos adaptációt igényel, az a webdesign trendek követése! Nem azért mert így menő, trendinek maradni, hanem mert a honlapod az egyik legerősebb marketing eszközöd manapság, és a használhatóság, a felhasználók szokásainak követése alapvető céged és online jelenléted életben tartásához!

A legfontosabb szempontok, amiket idén figyelembe kell venni új honlapod elkészítésénél:

1. A gesztusok fontosabbak mint a kattintások

...hiszen 2015-ben már a felhasználók, látogatóid nagy rése (és ez évről évre nagyobb arányú lesz) mobileszközökön tekinti meg honlapodat, amiken ujjunkkal igazán egyszerűen lehet görgetni (ha még nincs reszponzív, mobileszközökön könnyen használható honlapod, olvasd el ezt a cikkünket arról, hogy miért számíthat céged gyors halálra a keresőóriás szemében idén tavasztól).

Ez a trend egyre inkább affelé vezeti el az új honlapokat, hogy minél kevesebb aloldalra válasszák szét tartalmukat, és egyre inkább egy hosszú oldalon lehessen lapozni, akár úgy, mint a TIME magazin végtelenített hírolvasója, vagy Facebook oldalunkon, illetve hírfolyamunkban a hírek.sosmarketing webdesign honlapkészítés weboldalkészítés webdesign trendek

Tovább olvasom...

Tovább

Mobilegeddon by Google, azaz “Hova tűnt a honlapom?”

2015. ÁPRILIS 21. AZ ÍTÉLET NAPJA.

Aki csomagolni kezdett tegnap, és családostul az autóba pattanva elhagyta az országot, annak jelzem, feleslegesen tette. Egyrészt mert ez elől nincs hová menekülni, másrészt pedig nem közvetlenül az életünk került veszélybe(bár határozottan érezni fogják egyesek), hanem a vállalkozásunkat “támadta” meg a legnagyobb keresőóriás, a Google.

Érvénybe lépett ugyanis a Google rendszerében egy új algoritmus, amely alapjaiban kavarja meg az eddigi mobilos keresési eredményeket.Készen áll céged a Google új algoritmusára? Ideje reszponzív honlapra váltanod!

MIT IS JELENT EZ PONTOSAN?

Az új algoritmusnak köszönhetően a Google mostantól a mobilbarát oldalakat részesíti előnyben, legalábbis, ha okostelefonról vagy táblagépről kezdeményezünk keresést.

A cég illetékesei ezt már két hónappal ezelőtt bejelentették, így hagyva időt a honlapok üzemeltetőinek, hogy igazodni tudjanak a változáshoz. Erre azért volt szükség, mert a Google adatai szerint az internetes forgalom 60 százalékban immáron mobilos felületről történik. Igen, 60 %, és ez hónapról hónapra emelkedik.

A Mobilgeddon kifejezés onnan ered, hogy ennek a lépésnek nagyon sok weboldalra nézve igenis végzetes kimenetele lesz. A legnagyobb veszélyben azok vannak, akik még csak nem is tudtak a változásról, azok, akik értetlenül nézték, “ahogy a szomszéd pakol, és családostul a kocsiba vágja magát”, vagyis felkészültek a Mobilgeddonra és új, mobiloptimalizált honlapot készíttettek.

A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy azok az oldalak, amik nem mobilbarát minősítéssel bírnak, gyakorlatilag láthatatlanok lesznek a mobilos keresők számára. Potenciális látogatóik, érdeklődők, leendő ügyfelek számára. Na persze nem tűnnek el teljesen ezek az oldalak, mindössze a keresési találati listában hátra sorolódnak. Leghátulra, legyen szó akár egy magas pagerank értékű, korábban nívós keresési helyezésekkel bíró oldalról. Ez pedig egy olyan világban, ahol a legnagyobb harc a találati listás helyezésekért folyik, elsöprő erejű.
A legszomorúbb persze az, hogy sokan még csak nem is tudnak ezekről a kőbe vésett törvényszerűségekről. Nekik sem késő, de mihamarabb érdemes szakemberhez fordulni, és orvosolni a hibát, különben komoly érvágásra számíthatnak vállalkozásuk online forgalmában.

NA DE MITŐL IS LESZ EGY OLDAL MOBILBARÁT?

Az új algoritmus azt vizsgálja, hogy az adott honlap, és annak aloldalai mobileszközön is kellő használhatóságot, megjelenést, vagyis felhasználói élményt biztosítanak-e. Nézi a betűméretet, a linkeket, a rugalmas, azaz a reszponzív felépítést.

A reszponzív vagy adaptív oldalak a mobilképernyő felbontásához alkalmazkodva – az egyes menüpontokat, képeket, grafikai elemeket egymás alá rendezve – jelenítik meg elemeiket, így a kis képernyőn is, legyen szó mobilról vagy táblagépről, tökéletes felhasználói élményt nyújtanak.

A Google a megjelenés mellett azt is figyeli, hogy a felhasználók mobilon is el kell tudjanak érni minden funkciót és műveletet.

AZ OLDAL BETÖLTÉSI SEBESSÉGE

Napjaink embere türelmetlen, kevés az ideje, gyorsan, hatékonyan akar információt szerezni, hiszen ő is folyamatos versenyfutásban él. A mobilos felületen még fontosabb, hogy a keresett tartalom, vagyis az  információ a lehető leggyorsabban elérhető legyen. Ezt a sebességet meghatározza az oldal kódja, a megjelenített képek mérete és nem utolsó sorban a honlap tárhelyét biztosító szolgáltató. Ez a betöltési sebesség nem csak a felhasználók számára fontos, hanem a keresőrobotok is figyelik és a rosszabb betöltődési idejű oldalak szintén hátrébb sorolódnak  keresési találatok között.

Amennyiben érdekel (persze hogy érdekel!), hogy a te oldalad mobilbarát, vagyis Google barát-e, itt ellenőrizheted le oldaladat a Google saját teszt oldalán.

Forrás: www.sosmarketing.hu

Tovább
0 db

SOS Marketing - A Sikeres Online Stratégia

blogavatar

Okosodni szeretnél a marketing és design terén? Ez a blog nem azért van. Nem nálunk fogod kitanulni a szakma csínját-bínját, de segítünk, hogy átlásd a marketing és a design útvesztőit, bepillantást nyerj tevékenységünk miértjébe, és hogy jobban megértsd mik azok a szolgáltatások és miért szükségesek, amikkel segítségedre lehetünk.

Utolsó kommentek