Éttermed, büféd vagy cukrászdád van, és szeretnél a honlapodra, blogodba igényes képeket feltenni, de nincs elég pénzed profi fotóst felbérelni? Ne ess neki minden felkészültség nélkül a fotózásnak, mert sajnos borzasztó eredményeket szülhet.


Az ételfotózás már-már nevezhető művészeti formának, mely a kreativitást a technikával ötvözi ahhoz, hogy az ételeket olvadó, izzadó, bugyogó állapotukban kapjuk el, a legétvágygerjesztőbb pillanatukban.
Néhány apró tippel segíthetünk, hogy akár egy okostelefonnal vagy egy egyszerű digitális géppel is igényes, ínycsiklandó képeket csinálhass.

ételfotózás reklámfotózás fotózás reklámfotózás házilag

1. Öltöztesd fel az ételt:

A jó fotó készítés alapja, hogy az ételt a fotó szemszögéből csinosítsd ki. Hidd el, itt nem az íz lesz a lényeg, a legfontosabb, hogy finoman csorduljon ki a zsír a hús oldalán, finoman olvadjon a sajt, peregjen a zöld fűszer, friss, roppanós hatású legyen a zöldség, pöndörödjön a bacon és lágyan folyjon a tejföl vagy a dresszing.


2. Ami régi ismét új:

Megfakult lapos tálca, régi papírtáska, kopott vágódeszka – ami régi ismét új lehet amikor a beállításodhoz keresel hátteret. Matt, szolid színeken mutat a legjobban az étel, legyen az a konyhapultod, a gyúródeszka, vagy a padló.


3. Hozd ki a legtöbbet a lehetőségeidből:

Készítsd elő a saját kis fotóstúdiódat úgy, hogy az ételt egy asztalon az ablak elé teszed, fehér karton táblát teszel alá és mögé, hogy a fényt a leginkább a fotóalanyodra vetítse.

Tovább olvasom...